Alap -és startertrágyák  Alap -és startertrágyáink elsődleges feladatának tekintjük a nagy gyökértömeg és az erős egészséges növény gyors kialakítását. E cél elérésében a megfelelő arányú és mennyiségű makro -és mikroelemeken kívül a MESCAL® és PHYSIO+® anyagok is hatékony szerepet játszanak termékeinkben.


  MESCAL

  A MESCAL® laza szerkezetű különleges mészrétegekből származó hatékony kalcium forma. A kalcium javítja a talajszerkezetet és fontos tápanyag a növény számára is.

  • Erős gyökérzet
  • Szárszilárdító hatás
  • Javuló talaj pH
  • Hatékony tápanyagfelvétel
  • Magas hatékonyság

  PHYSIO+

  A PHYSIO+® jelentős segítséget nyújt a növény fejlődésének kezdetén és folyamatosan a növény teljes vegetációja alatt. Hatóanyaga fontos szerepet játszik a növény fejlődési fázisainak beindításában (csírázás, virágzás, érés). Látványos hatással van a gyökérnövekedésre, hajtásképződésre. Segíti a kalcium és a nehezen mozgó tápelemek felvételét, javítja a fotoszintézist.

  • Intenzív gyökérműködés
  • Töretlen növekedés
  • Aktív fotoszintézis
  • Jó ellenállóképesség
  • Magas hozam

  EUROFERTIL Plus 26 PK + Ca

  P/K/S/Ca/Mg/MESCAL®/PHYSIO+®

  A termék magas kalcium tartalma savanyú talajokon segit a pH emelésében és a tápanyagfelvételben. Foszfor és kálium aránya miatt elsősorban gyümölcsösök és szőlőültetvények trágyázására ajánljuk. Az ültetvényekben a kalciumnak nem csak a talajszerkezet javításában van fontos szerepe, kijuttatásával megelőzhető  szőlőben a  kocsánybénulás, almásban a tűzfoltosság... Hatására javul a gyümölcshús minősége, a termés eltarthatósága.

  EUROFERTIL Plus 35 NP + 0,5 Zn

  N/P/S/Ca/Mg/Zn/MESCAL®/PHYSIO+®

  Ez a termékünk nem véletlenül a legnépszerűbb startertrágyánk. Magas foszfortartalma biztosítja a jó gyökeresedést, kiemelkedően magas cink tartalma pedig elengedhetetlenül fontos a kukoricatermesztésben. A termék tápanyagösszetétele erőteljes kezdeti fejlődést biztosít a kukoricának.

  EUROFERTIL Plus 49 NPS + 0,15 B

  N/P/S/Ca/B/MESCAL®/PHYSIO+®

  A kiváló őszi alaptrágyában a foszfor kapott hangsúlyos szerepet. A Timac Agro filozófiájában mindig a gyökérzet kialakítása a fő szempont. Ezt a célt képviseli a termék magas foszfor és kalcium tartalma. A magas bór tartalom pedig kifejezetten a repce alaptrágyázásánál fontos. A bór hatására nő a cukorkoncentráció, ez védi a növényt a kifagyástól.

  EUROFERTIL Plus 35 NPK

  N/P/K/S/Ca/MESCAL®/PHYSIO+®

  Tökéletes gabona alaptrágya ez a foszfortúlsúlyos termék. Magas foszfor és kalcium hatóanyaga biztosítja a gyökérzet kialakulásához szükséges tápelemeket. A PHYSIO+® tartalom pedig jelentős biológiai segítség a gyökeresedésben. Kálium tartalma elegendő hatóanyagot biztosít a búza szükségleteinek fedezésére.

  EUROFERTIL Plus 37 NPK + 0,2 B + 0,2 Zn

  N/P/K/S/Ca/Mg/B/Zn/MESCAL®/PHYSIO+®

  A legszélesebb hatóanyagskálával rendelkező termékünk. Magas makro -és mikroelem tartalma miatt kedvelt alaptrágya a repce és napraforgó termesztésben, valamint kertészetekben. Magas kálium, magnézium, kalcium, bór és cink tartalma hamar népszerűsítette a burgonyatermesztők körében is.

  EUROFERTIL Plus 38 NPK + 0,2 B + 0,2 Zn

  N/P/K/S/Ca/B/Zn/MESCAL®/PHYSIO+®

  A kiegyenlített foszfor és kálium hatóanyaga miatt, ezt a műtrágyát kukorica alaptrágyázására ajánljuk. A kukorica cinkigényének fedezésére a terméket magas cinktartalommal állítjuk elő. Különösen alkalmas az intenzív technológiát igénylő csemegekukorica kiegyensúlyozott tápanyag-utánpótlására.